Wereldkampioenschappen skydiving 2018

In oktober, het eind van het skydive seizoen in Nederland is het tijd voor de top teams om zich te meten tijdens de WK. Deze wordt dit maal gehouden in Australie, Gold Coast, Queensland.

Vanuit Nederland, zijn er naast de judges, ook team FS20+ team Blue (Rick, Mandy, Ralph, Mechie en Bart), Laura en Thomas naar Australie.

Team Blue vliegt mee in de FS4 open klasse. Deze klasse wordt gedomineerd door de Belgen, team Hayabusa gaat voor de headdtrick dit jaar. Dit wordt zeer waarschijnlijk hun 3e wereldkampioenschap op een rij dat ze winnen. Vandaag hebben ze een nieuw wereldrecord gelegd met maar liefst 62 punten in een werktijd van 35 seconden. Arme jury. Gelukkig mogen ze de beelden vertraagd afspelen. Ook de Amerikanen hebben een topscore neergezet van 60 punten. Ik weet niet wie als eerste heeft gesprongen, maar wat moet het spannend zijn geweest tijdens het jureren voor beide teams!

Nog een bijzonderheid zijn de Franse dames die in de FS4 dames vliegen, zij staan 3e als je beide klassementen met elkaar mengt en hebben in ronde 5 de hoogste score neergezet van de open en de damesklasse. Daar ben ik ook wel trots op hoor, het laat duidelijk zien dat vrouwen ook in deze sport zichzelf tot het uiterste kunnen laten gaan.

Wereldkampioenschappen skydiving: speed

Laura en Thomas vliegen mee met Speed Skydiving, Laura als een van de weinige dames en wellicht ook een van de skydivers met de minste sprongen! Thomas doet goed zijn best, maar heeft ook een 0 gescoord, dit krijg je als de metingen teveel afwijken. Speed wordt gemeten met twee meetinstrumenten op de heup-laterals van je rig. Deze moeten wel kloppen ten opzichte van elkaar.

De mooiste disciplines zijn toch wel freestyle en freefly. De Fransen doen het erg goed tijdens hun sprongen en ook de Noren vliegen bijzonder goed. Zo gaaf om te zien hoe ze op allerlei manieren dat vliegtuig uit kunnen, wow. Ik heb me nog niet helemaal verdiept in de sprongen, maar ze hebben vrije en vaste routines. Kijken dus!

Score updates volg je hier: intime scoring

Laatste nieuws: check de FB van je favo team, maar ook op skydive tv.

En natuurlijk op skyleague.com

Helaas zelf niet van de partij, maar hopelijk over een paar jaar wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.