Tomscat

Wedstrijd seizoen geopend! Tomscat 2015

Na vijf jaar gaat het voor mij weer gebeuren: een buiten wedstrijd. Ooit ben ik begonnen in team TOPIC, toen hebben we de Dutch League gesprongen. Maar de wedstrijd waar het in Nederland toch om gaat is de Tomscat.

De reden? Een gezellige wedstrijd, veel teams en lekker wat concurrentie.

De Tomscat heeft een verhaal, dat helaas wel. Tijdens een trainingsmoment van team Tomscat in Perris (USA) zijn twee leden omgekomen bij een vliegtuigcrash. Ieder jaar worden de twee springers nog herdacht tijdens de sluitceremonie tijdens de prijsuitreiking.

Persoonlijk vind ik de Tomscat om deze reden ook een mooie wedstrijd. Samen met je skydive family zet je een te gek weekend neer waarbij we met zijn allen werken naar top-prestaties.

Tomscat wedstrijdklassen

De Tomscat is een FS-4 wedstrijd voor alle klassen. Dat betekent dat rookie tot en met de AAA klasse vertegenwoordigd zijn op het wedstrijdveld. De draw, de sprongen worden de avond ervoor na de Team captains meeting bekend gemaakt. Dat betekent gelijk aan het werk om de figuren in je hoofd te krijgen en er een nachtje over te slapen.

De wedstrijd begint normaliter altijd op vrijdag morgen op Vliegveld Hoogeveen. Zondag middag wordt de wedstrijd afgesloten. Op zaterdag is er een gezellig feest, de heren van Cool Runnings zorgen voor de innerlijke mens qua te gekke cocktails. Het paracentrum verzorgt de daghap die avond. Deze avond eindigt meestal… niet te vroeg.

Wil je uitslagen volgen van de wedstrijd: www.dutchleague.nl en skyleague.com.

Leuk weetje!

  • In de UK wordt ook tegelijk een wedstrijd gesprongen met dezelfde draw.

Wij zijn wel een beetje klaar voor de Tomscat. Duimen voor goed weer! Op naar een te gek weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.