Sunrise Zaartpark Breda

Challenge – Ochtendrituelen: wandelen

De periode van thuiswerken heeft ook veel voordelen, zoals tijd over hebben. Normaal vertrok ik voor dag en dauw om op tijd op kantoor te zijn en die tijd gebruik ik nu om te wandelen en dat vind ik heerlijk.

De ochtend wandeling is voor mij om rustig wakker te worden en mijn lichaam in beweging te brengen voor ik weer een hele of halve dag op mijn kont zit. Ik merk verschil: ik ben wakkerder, fitter en heb meer energie. Ook laat ik mijn telefoon liggen tot het moment dat ik weer thuis ben. Heel af en toe mag ie mee, als ik verwacht dat er een mooie zonsopgang is, er nevel boven het water hangt of als ik een dag eerder iets heb gezien wat ik vast wil leggen. Ik wil het vroege ochtend moment zonder de prikkels van alledag laten beginnen, om mijn hoofd ook fris te houden.

Uitzicht richting Breda – Foto Fanny

Duur van de wandeling

Meestal heb ik de tijd om 20 minuten te wandelen, maar als ik uit mezelf vroeg wakker word, dan kan ik een langere wandeling gaan maken. Dat is in de zomer vaak het geval geweest. Nu in de winter merk ik dat ik moeite heb om vroeg wakker te worden. Ik zie het als een soort winterslaap om energie op te doen.

Met de seizoenen mee wandelen

Inmiddels draag ik weer mijn lange jas met een dunne donsjas eronder, wat een verschil met afgelopen zomer, waarbij we in t-shirt en korte broek om 6 uur een rondje gingen maken. De koelte van het water kwam je tegemoet en dat gaf een welkome verkoeling na de warme nachten die we hebben gehad. De wandelschoenen werden slippers of sandalen, op sneakers kan ik niet zo fijn lopen.

In het Zaartpark – Foto Fanny

Geen zin

Soms zijn er dagen dat het zo staat te regenen dat je echt geen zin hebt. Maar helaas… slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Dus regenjas en waterdichte wandelschoenen aan en gaan. Of ben ik nog lam van de dag sporten ervoor, maar juist in beweging komen helpt. Het geeft me voldoening en rust en ook het idee dat ik al wat bewogen heb doet me goed!

En nu… vol blijven houden dat wandelen. Wat doe jij in de ochtend om relaxed wakker te worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.