Bergen - Foto Fanny Hopmans

Waar krijg jij energie van?

Iedereen heeft er weleens last van, het vat of vaatje energie loopt leeg, of is misschien wel leeg. Soms krijg je ‘m gemakkelijk opgeladen, bijvoorbeeld met een nacht slaap. Andere momenten kan het wat langer duren voor je weer energie hebt. Vrouwen hebben ook hun maandelijkse cyclus, waardoor de hoeveelheid energie ook kan verschillen per dag of week. 

Je energielevel constant houden kan best een uitdaging zijn. Misschien dat je stappen moet maken buiten je comfortzone om je happy te voelen, zoals het aanpassen van je voeding, eerder gaan slapen of door gewoonweg minder te doen. 

In deze extreem rustige tijd qua springen en sociaal leven merk ik dat ik me erg energiek voel. Ik heb een ritme gevonden waar ik over het algemeen tevreden over ben, binnen de grenzen waar ik mij in mag bewegen. Een dagpatroon een aardige balans tussen werk, rust en inspanning doet mij veel goed. Ik ben deze week begonnen met lezen in de ochtend, zo even een kwartiertje, daarna wat stretches/yoga, kop thee en werk. En omdat het zo rustig is, kan ik me focussen, meer dan normaal. En de combinatie van focus en passie geeft mij energie!

Van sporten krijg ik energie. Hardlopen doe ik al een poosje, met wat onregelmatige pauzes. Ik probeer variatie in mijn trainingen te houden, wat langere lopen, bijkom rondjes en interval. Ik heb er een hekel aan, maar als ik dan klaar ben met de interval training heb ik zoveel energie! Sporten kan je namelijk ook die positieve boost geven en je energielevel weer opkrikken!

Het buiten zijn vind ik enorm fijn. Het liefst zou ik het grootste gedeelte van de dag buiten willen zijn, goed of slecht weer. Ook met een flinke storm vertrek ik graag naar het strand om als een verzopen kat terug te komen. De tv is niet mijn vriend, begrijp je misschien wel…

Muziek kan mij ook heel veel energie geven, iets met gitaar doet het meestal goed. De neiging om dan stuiterend door het huis heen te gaan is dan ook volop aanwezig. Het doet me ook terugdenken aan alle mooie momenten, er zijn zoveel nummers waar je herinneringen bij hebt. Veel zijn er inmiddels gekoppeld aan het springen. Vooral de legendarische springweken. En dan kun je in een dipje zakken… dat is dit jaar waarschijnlijk niet, maar bedenk je dan eens wat je wel mee hebt mogen maken! En dat er ook weer veel mooie momenten aankomen.

En natuurlijk… het is niet allemaal koek en ei. We missen contact met elkaar, vooral als je alleen bent. Er zijn veel mooie online initiatieven, maar je mist het lichamelijk contact. Dat is volgens mij wel iets waar skydivers gemakkelijker in zijn naar elkaar dan andere mensen. We geven elkaar een hug bij ontmoetingen, soms met een flinke klop op de rug of samengeknepen te worden! En daar kun je ook weer energie van krijgen. 

We weten ook niet helemaal waar we naar uit kunnen kijken, gaat die vakantie door, kunnen we weer gaan skydiven? Dat is lastig. Probeer vooruit te kijken naar kleine dingen, zoals een boek, naar buiten gaan, een intense workout of die film die je al een poos wil kijken. Geniet daarvan, met 100% aandacht! 

Maak eens een lijstje voor jezelf, wat kost je energie en waar krijg je energie van? Durf daarbij eerlijk te zijn naar jezelf, vind je het toch prettig om ook alleen te zijn, je eigen gaan. Waar gaat je vuurtje harder van branden? 

Een tip: probeer positief te blijven. Hoe lastig het ook is. Natuurlijk mag je balen, boos en verdrietig zijn. Praat er met iemand over, schrijf het op. Dan kun je het daarna loslaten en iets gan doen waar je energie van krijgt, vrolijk van wordt. 

En nu ik lekker in het park zit, met mijn snoet in de zon, bedenk ik me.. het bevalt me eigenlijk wel, even vertragen. 

Ik heb deze blog vanuit mijn persoonlijk perspectief geschreven. Haal eruit wat je aanspreekt en hopelijk tot snel in volle gezondheid! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.