Team Red strikes again tijdens de ESL

De laatste wedstrijd voor team Red was dit jaar de ESL. Deze wedstrijd is internationaal, een mooie mogelijkheid om op die manier ervaring op te doen hoe het eraan toegaat tijdens een grote wedstrijd. De ESL staat voor European Skydive League en geeft rookie tot en met AAA-teams de kans op internationaal niveau te strijden voor een podiumplaats. Een enorm leuke ervaring, wist ik al uit verleden met Blok43. Met dat enthousiasme had ik Danny al overtuigd om ook te gaan en daarmee team Red ook.

Terugblik van Team Red

We kijken al terug naar een zeer mooi seizoen, waarbij we in mei van scratch af aan buiten zijn begonnen met trainen en het buitenseizoen afsluiten met een derde gouden plak. Een waar ik ook echt hardop van zeg dat ik er enorm blij mee ben. Het was een mooie wedstrijd, met ook echt een wedstrijd element erin, namelijk concurrentie. Vanuit België waren ook een aantal teams, waarom Ayro. Wij hadden elkaar al eerder ontmoet tijdens de Tomscat en toen nipt van ze gewonnen. Dit zou weer een mooi meetmoment zijn hoe onze training zijn vruchten af had geworpen. Bijzonderheid was dat we ook deze wedstrijd met een invaller vlogen, net als de andere twee wedstrijden. Al met al hadden we 4 sprongen gemaakt in deze samenstelling. De sfeer was goed en ook de communicatie in de vrije val was zeer helder. Voordeel van deze invaller, Rick, is dat hij normaal in team Blue springt en op eenzelfde manier de vliegtechnieken geleerd heeft. Daarnaast is hij ook ambitieus en er is een goede klik met hem en het team.

De wedstrijddagen tijdens de ESL

Na een leuke autorit door de heuvels ( hou zo enorm van de bergen en onregelmatig terrein) konden we ons bedje in, gelegen in de buurt van Saarlouis. Vrijdagochtend op tijd naar Skydive Saar om de inschrijving te fixen en de sprongen uit te lopen. Helaas bleek het weer wat minder dan gepland en kregen we vrij vlot een stand down tot 15:30.  In de skydive wereld hebben we een stand-by en standdown. Stand-by betekent dateert springen stil ligt, maar je op de DZ moet blijven om jezelf snel in orde te maken als er een call komt.

De standdown houdt in dat we “vrij” zijn tot een bepaald moment. Je kunt dan ook even weg van het terrein. Om 15:30 waren we dus terug en konden we vrij vlot omhoog. Goede timing van het manifest / centrumleider. Al met al hebben we op vrijdag 3 mooie rondes versprongen. Het leuke was dat de draw vrij snelle combinatie bevatte, hierdoor konden we lekker scoren. Dat was bij alle teams ook het geval en gaf de wedstrijd nog meer competitiegevoel.

Camera-vlieger bij Team Red

Je zult ook wel denken, jij als luie camera-vrouw ligt daar gewoon een beetje boven te dobberen. Inmiddels kan ik je vertellen dat ik ook gespannen ben voor zo’n 1e sprong tijdens de wedstrijd. Ook al heb ik er vaker gesprongen, het is weer even schakelen. De step en de bar zijn anders, het landingsgebied ligt onder een vlak en bovendien… ik wil het team geen fuck-ups geven. Die busts ( fouten) mogen niet van mijn kant komen. Voor de skydivers onder ons, onderaan kun je het lijst je vinden van de sprongen met de scores erbij.

Zaterdag zou het weer veel beter zijn en daardoor hebben we alle rondes kunnen verspringen. Nou ja, alle rondes versprongen, echter is de laatste ronde niet afgesprongen door alle teams. Mijn oud-teammaatjes van Blok43 zijn in de regen uit moeten stappen omdat het vliegtuig niet mocht landen vanwege de hoge weight-load. Wij hadden tijdens ronde 10 ook al een snowball attack, niet zo fijn een open helm. Ach ja, alles voor het team 😉

100% random sprong op de ESL

We hebben ook weer een memorabele sprong gemaakt, met een 100% random erin, M-F-A-C. Heerlijke puntenpakker, en dat hebben we dus ook gedaan met 32 punten. Een officieus Nederlands record voor de AA-categorie. Mike, de wedstrijdleider heeft dit voor de diverse landen uitgezocht en we kregen  daar ook netjes een certificaat van. Maar er was nog een sprong, 13-D-21, waar we meer hebben gescoord dan een aantal AAA-teams, die dezelfde sprong hadden. Dit zijn natuurlijk de mooie momenten waarbij je je team echt kunt laten zien.

De Spirit gaat naar…

Het was een fantastische wedstrijd met een geweldige sfeer. Dat maakt de ESL tot de ESL en vind ik een pluspunt aan een wedstrijd. Ook het feit dat je weer vrienden van verder weg ziet is enorm meegenomen. De Spirit, het zwaard is dit jaar door de Belgen gewonnen, alle vier hun teams hadden een podiumplaats en dus de hoogste score in het geheel. De ESL wordt namelijk gehost door het land dat het jaar ervoor gewonnen heeft. Hierdoor kun je ieder jaar op een andere dropzone uitkomen.

Spirit - het ESL zwaard

Ik ben ook enorm trots op “mijn” team, op de prestaties, de samenwerking en de gezelligheid en dat ik ze het hele jaar zoveel mogelijk heb kunnen filmen en mijzelf heb weten te ontwikkelen. Het was niet mijn mooiste wedstrijd qua beelden, maar heb ook weer een aantal tips ontvangen om hierop verder te werken. Ook voelde ik wat het weer met mij doet en dat ik de focus kan blijven leggen op mijn taak. Ik vind het heerlijk rustig om boven de formatie te liggen en te zien wat er gebeurt. Maar wellicht dat er voor mij deze winter binnen nog wat leuke events en trainingen op de kaart staan.

Wil je meer weten over de ESL? Check: de site van de ESL  en skyleague.com voor alle ins en outs van het wedstrijdspringen.

De sprongen en scores:

  1. H-P-7: 19
  2. Q-N-B-G: 20
  3. 19-K-8: 12
  4. 15-1: 9
  5. 13-D-21: 11
  6. M-F-A-C: 32
  7. O-E-11: 15
  8. 6-20: 10
  9. L-9-J: 18
  10. 14-18 – niet gejureerd.

JO. 2-22 – niet gesprongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.