Skydive materiaal: handschoenen

Skydive materiaal: handschoenen

Waarom heb je handschoenen nodig?

In Nederland is het verplicht handschoenen te dragen als het vriest op exit hoogte. Dat is punt 1.

Ik draag altijd handschoenen omdat ik het presteer om tijdens mijn sprong wondjes te krijgen op mijn handen. Gevolg: risers onder het bloed, stuur toggles onder het bloed, de mooie witte lijnen onder het bloed enz… Dus hoe warm het ook is, ik draag altijd handschoenen.

Er zijn allerlei soorten handschoenen, je kunt je kopen in een sportwinkel, maar ook op je dropzone of online.

Skydive materiaal: C10H22 handschoenenIk draag altijd handschoenen van C10H22. Deze zijn speciaal gemaakt voor skydivers. Ze zijn gemaakt van schapenleer en een polyester bovenkant. Het leer is zacht en flexibel en lekker sticky (vooral in het begin). Hierdoor heb je meer grip, bijvoorbeeld op de bar van het vliegtuig. Daarnaast loopt het leer over de vingers en is er ook extra leer aan de buitenkant/bovenkant van de hand gezet, handig als je veel in stuur toggles hangt.

Ik vind dit hele fijne handschoenen om bovenstaande reden. Je kunt ook andere handschoenen aanschaffen. Houd rekening met het volgende:

  • Neem geen te dikke handschoenen. Je moet je hackey en hendels kunnen voelen en gebruiken.
  • De handschoenen moeten op hun plaats blijven zitten, als je handen er in kunnen bewegen is de kans dat je ze verliest of je hendels niet kunt vinden. Een velcro strap rondom de pols is aan te bevelen.
  • Handschoenen moet je niet te groot en niet te klein kopen. Te groot: koude vingers. Te klein: ook koude vingers als gevolg. Er moet een klein luchtlaagje rondom kunnen stilstaan. Pas dus altijd je handschoenen voor je ze koopt!
  • Het belangrijkste is dat je je duim moet kunnen bewegen, de handschoenen moeten daar goed passen. Bij de vingers is dit minder van belang.

Tegenwoordig zijn veel handschoenen prima online te krijgen of via je lokale shop op je dropzone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.