Voorbereiden op het Pieterpad

Een tocht die al zo lang op mijn lijst staat, het wandelen van het Pieterpad. Nederland van noord naar zuid beleven, terwijl je langzaam door het landschap beweegt. Ik wandel graag en nu is het moment om het Pieterpad te gaan starten en voltooien.

Voorbereiding Pieterpad

De tijd voor de voorbereidingen is niet heel lang geweest. Ik wandelde al veel en heb daar wat meer kilometers aan toegevoegd. Ook ben ik met de rugzak gaan wandelen die ik meeneem, gevuld met wat loodzakjes van het parachutespringen.

De boekjes heb ik aangeschaft en de accommodaties heb ik gereserveerd. Op de dag van vertrek heb ik mijn ontbijt en lunch voor de eerste dagen voorbereid.

Wat neem ik mee?

Naast eten en drinken, neem ik natuurlijk wat schone kleding mee. Niet te veel, want ballast. Ik neem wel wandelstokken mee. Lijkt suf, werkt als een tierelier met het wandelen. Je hebt gewoon 2 extra pootjes 🙂 De slippers op de foto laat ik thuis en ook de grote handdoek is een kleine variant geworden. En tussendoor sokken wassen. Halverwege heb ik een rustdag en is er bevoorrading ;-). Omdat ik bij mensen thuis slaap via B&B’s of VODF, hoef ik geen slaapspullen mee te sjouwen. Hierdoor kan ik wat sneller wandelen en de route in 2 weken afleggen.

Hoe zien de etappes eruit?

Ik ga in 16 etappes het Pieterpad van Noord naar Zuid lopen. Je kunt ook andersom lopen, maar dat vind ik niet zo leuk. De etappes zijn tussen 24 en 39 km per dag. Ik ga ernaar streven om de laatste etappe van 39 km in te korten naa 30 km, zodat ik in de middag aankom op de St. Pietersberg.

Ik kijk uit naar deze fantastische uitdaging van iedere dag wandelen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, gewoon niks anders doen dan wandelen, podcast/muziek/boek luisteren, af en toe stilstaan en genieten. Ik vind het ook leuk om andere mensen te ontmoeten, met de covid-19 regels in achtnemend, maar om daarna ook weer thuis te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.