Pieterpad – days after II

Het is fijn om weer thuis te zijn, samen te zijn en mijn vetrouwde bedje te liggen. Het is vreemd om weer thuis te zijn, geen duidelijk doel voor de dag te hebben. Wat was het simpel en handig tijdens het Pieterpad: wat ging ik doen? Wandelen. Fantastisch!

Lichamelijke ongemakken

Mijn lijf stribbelt een beetje tegen, met name de enkel links. Deze enkel is 2x zo dik als rechts, waarschijnlijk door een geirriteerde pees onder mijn voet. Ik koel mijn enkel nu regelmatig en hij begint weer op de rechter te lijken. Het liefst was ik gelijk weer 100% gaan sporten, maar ik merk dat ik ook nog moe ben. Dat woord komt eigenlijk niet voor in mijn woordenboek, dus lichtelijk gefrustreerd. Nee, het valt wel mee.

Nu: buitenleven in de stad

Inmiddels krijgt alles steeds meer zijn draai, rondje wandelen, blog bijwerken, in huis zaken fixen en buiten zijn. Iets wat me vandaag opviel… de rat-race waarin we zitten. Waar langs elkaar heen wordt geleefd, je elkaar niet groet. Dat was opvallend. In het noorden zei iedereen hoi of goedemorgen en stak ook de boer in zijn tractor zijn hand op. Zij hebben jou gezien en jij hebt hun gezien. Dit voelde zo menselijk.

Tweede punt wat me opviel… die auto’s. Overal staan ze in de pad of komen ze met een rotvaart je voorbij gereden. En ze worden alleen maar groter. Ik voel me niet prettig met dit soort tank-auto’s op de weg als ik wandel of fiets. Slow down, pak de fiets, of beter nog: ga wandelen.

Ook valt het me op dat veel plekken in de natuur superdruk zijn, vooral rond de stad. Logisch, een ommetje is veel leuker in het groen. Meer groen in en rond de stad zou geen kwaad kunnen voor de leefbaarheid. Stoeptegels eruit, planten erin πŸ˜‰

Struinen over paden langs de akkers

Doelen

Iedere dag wil ik in beweging zijn, het doet me goed. Ik voel me superfit en wil dat ook blijven. Daarom ga ik sporten en blijf ik wandelen, wat minder extreem dan tijdens het Pieterpad, maar wel: naar buiten!

2 thoughts on “Pieterpad – days after II

 1. Wat geweldig om te doe en Ik heb dezelfde plannen dit jaar medio juli/augustus Ik wilde eigenlijk van Cabo de SΓ£o Vicente naar Santiago wandelen 800 km ik weet niet of dat gaat vanwege de corona dus alternatief is Pietenpad Heb je goede ervaringen met slaapplaatsen ??Of heb je nog tips ??
  Vr gr Jaap Leenstra

  Ik heb in 2017 van Heerhugowaard naar Santiago de Compastella gewandeld in 96 dagen Mooie ervaring en daarna nog naar Muxia en Finsterre
  Lopen moet ik toch zelf doen πŸ˜„

  1. Hoi Jaap,
   Ja, van te voren alles zoveel mogelijk vastleggen. Klinkt bekrompen, maar scheelt een hoop gedoe op de dagen zelf. En trainen, maar dat weet je wellicht wel πŸ™‚ Ik heb bij vrienden op de fiets gelogeerd en in een aantal B&B’s, zoals tante Bob in Schoonoord en de Meander in Gasteren. Erg fijne plekken.
   Ik denk dat onze volgende tocht iets in het noorden van Europa wordt, maar wel korter dan 16 dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.