blog damesteam - Photo Bogdan Pistea

Nieuw damesteam!

Regelmatig over gedacht, met mensen over gesproken en toen vielen alle personen op de juiste plaats. Het is een feit, ik heb 3 enthousiaste dames gevonden om op AAA te gaan vliegen. We gaan voor een damesteam project van 2 jaar, indoor. Dit omdat we allen buiten ook teams hebben om in te springen en het voor mij in ieder geval niet haalbaar is om alles te combineren.

De start van het damesteam

We hebben de neuzen bij elkaar gestoken en onder het genot van een kop thee bij City Skydive hebben we besproken wat we willen gaan doen en de agenda’s gepakt. We hebben de afspraak gemaakt om voor 2 jaar met elkaar aan de slag te gaan. Dit omdat we dan verwachten een mooie stijgende lijn qua progressie waar te kunnen maken. Gemiddeld gaan we 1x per maand trainen, maar wellicht voor aanvang van een wedstrijd meer.

Het is belangrijk in deze fase elkaars verwachtingen duidelijk te hebben en deze te matchen met elkaar. We willen een leuke tijd hebben, maar ook zeker wat gaan presteren. Hoe hoog we gaan scoren weten we totaal nog niet, dat zal in de loop van de trainingen wel blijken. Tevens hebben we een coach gevonden die ook praktisch alle keren kan, ook hebben we andere coaches in gedachten mochten we een keer behoefte hebben aan een andere blik op de technieken.

Zaak is nu om iedereen op niveau te krijgen. Dus blocks leren, B-slot leren en dat dan gaan vliegen. Tijdens training 1 bleek er toch wat chaos te zijn her en der. Dat is ook weer af te leren en te verbeteren. Aankomende training gaan we voor griploos, hierdoor moet iedereen zijn eigen vliegwerk doen en kun je niet compenseren en moet de opbouw van een figuur ( dus voor de centers) goed zijn. Hierdoor kunnen de wings vliegen en goed anticiperen, want dan weet je waar je moet zijn. Het is ook een kwestie van vertrouwen hebben in elkaar en in jezelf!

Waarom een damesteam?

Eigenlijk, gewoon omdat het kan, omdat we er lol in willen hebben. Af en toe willen mutsen en keihard vliegen. Omdat we dan ook in een eigen categorie kunnen meedoen met grote wedstrijden zoals een EK of misschien wel WK. De gezelligheid ervaren van het samenzijn, net als tijdens de damesrecords. En een EK of WK, dat zou nou toch wel erg gaaf zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.