Het Pieterpad – mijn ervaringen (the days after)

En dan ben ik ineens weer thuis, weg van het Pieterpad. Het voelt vertrouwd, maar ook weer vreemd. Een ander ritme en alle tijd om andere dingen te doen.

Rust na het Pieterpad

Ik merk dat de laatste dagen pittig zijn geweest. De reden: kortere nachten en de wisselingen van slaapplek. In de afgelopen 17 dagen heb ik welgeteld twee keer twee nachten in hetzelfde bed geslapen. Dat was bij de start in Groningen en tijdens mijn rustmoment in Zutphen. De laatste dagen merkte ik dat ik behoefte had aan vastigheid, een bekend bed en een plaats waar je vrij kon bewegen omdat je op bekend terrein bent. Inmiddels ben ik thuis, languit op de bank of in bed. Het is fijn om thuis te zijn, maar ik heb het niet gemist. Het buiten zijn gaf me meer dan genoeg.

Relaxmodus – Maastricht

Dagelijks ritme

Tijdens het wandelen van het Pieterpad had ik een simpele structuur: rond 8:00 uur/8:30uur stapte ik de deur uit om te wandelen. Ik werd wakker van het licht, meestal rond 6:00 u. Een wekker had ik wel staan, just in case if. Ik startte met stretches, friste me op en pakte mijn tas in. Rond 7:30 kon ik ontbijten of mijn ontbijt klaar maken.

De eerste kilometers gingen als volgt: meestal liep ik 7 kilometer voor ik een eerste break had. Dat was na zo’n 1,5 uur. Het was soms zoeken naar een bankje, dus soms had ik na 8-9 km pas een break. Dit was het moment voor een hapje in de vorm van ontbijt of een tweede ontbijt. Rond 11uur had ik dan weer een pauze en dan rond 1230-1300 weer. Iedere keer at en dronk ik wat, vaak met een plaspauze. Ik had korte pauzes, vanwege de kou en om stramme spieren te voorkomen.

In de middag kon alles, als ik maar wandelde ;-). Een break hier en daar, minder lettend op de kilometers, maar meer hoe ik mij voelde als ik pauze nam. Op de koude dagen was het vaak een koffiestop bij een bakker/horecazaak, of at ik extra stuk chocolade of koek. Het maakte me niet uit. Mijn streven was om rond 16:00u op plaats van bestemming aan te komen, zodoende had ik voldoende tijd om te ontspannen.

Sittard

Boodschappen tijdens het Pieterpad

Onderweg deed ik vaak boodschappen, ik plande dit in. Vaak haalde ik wat fruit en een salade voor tussen de middag. Bij de bakker haalde ik brood en iets lekkers. Soms moest ik ook al avondeten meenemen, maar dat is maar een enkele keer geweest. Omdat niet ieder dorp een winkel had of iets van horeca dat open was, moest ik dit wel plannen. Ga je korter wandelen, dan hoef je dit niet zo extreem te plannen.

Dit maakte het wandelen van het pad wel leuker, ik houd wel van plannen, waarbij ook ruimte is voor ontdekkingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.