FS4, Formatiespringen

Skydiving team TOPICFormatiespringen is leuk. Samen met een of meerdere skydivers verlaat je gezamenlijk het vliegtuig. Je werkt samen om figuren te maken die je op de grond hebt bedacht en uitgelopen. Soms kan er een bust tussen zitten. Dat is een foutje. Gebeurt iedereen, variërend van een totale brainlock, waardoor je niet weet welk figuur je moet leggen, tot een verkeerde grip.

Afgelopen twee jaar heb ik samen met 3 anderen ( en een camera-man) op FS-4 Rookie niveau gesprongen. Ik heb veel vooruitgang geboekt met het maken van deze sprongen en we hebben veel lol gehad. In het begin van het seizoen zijn we begonnen met een aantal creepersessies, zodat we onze plaats en de figuren leren kennen. Daarna hebben we een half uur gevlogen in de tunnel. Twee-mannetjes, maar later ook met zijn vieren. Daarna zijn we buiten gaan trainen tijdens diverse weekenden.

De eerste wedstrijd die we hebben meegedaan is de Dutch League. http://www.dutchleague.nl/site/index.php

Formatiespringen is leuk en het is goed voor je skills. Je leert erg veel en die vaardigheden kun je later weer toepassen bij andere sprongen. Zoek een paar mensen en ga FS’en! ( nadat je de eisen hebt volbracht om te mogen FS’en!)

Divepools en figuren voor de FS sprongen kun je hier vinden: http://www.c10h22thenetherlands.weebly.com/divepools.html

Fanny

En een filmpje van TOPIC: http://www.youtube.com/watch?v=cTz9sheMxmk
Maar er kan niks boven de mannen van Hayabusa, het Belgische nationale team: http://www.youtube.com/watch?v=SglogD6S01c&list=UUeWfvUj3RGKfJ4PCcuh6Ong&index=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.