Blok43 skydiving team

European Skydiving League 2017

De laatste buitenwedstrijd van het seizoen. Een hele leuke wedstrijd bovendien, want het strijdveld is internationaal. De ESL is er om teams kennis te laten maken met het internationale aspect van het parachutespringen en om daarnaast een leuke wedstrijd te hebben.

Donderdagavond zo snel mogelijk weer naar SaarLouis gesjeesd, om een poging te doen op tijd op de DZ te staan vrijdagochtend. De draw was donderdag al bekend, een bijzondere: veel blocks en 2 complete randomsprongen.

Vrijdag hebben we de eerste zes sprongen gemaakt. De eerste was een zeer snelle random. Helaas hadden we een f*ckup tijdens de exit… dus daar gingen de punten. Die onrust voelde je helaas ook in de andere twee sprongen. Daarna hebben we elkaar maar eens even goed aangekeken en de rust kunnen herpakken. Een mooie sprong nr 4 als gevolg, nummer vijf liep wat minder en sprong zes was er gewoon een zoals deze zou moeten zijn met ons niveau en aantal sprongen in de teamcombinatie. Wellicht hadden we er nog meer uit kunnen halen, maar met een geslaagde E-exit als start hadden we niet te klagen.

Bijzonder aan deze ESL is dat de verschillende klassen volledig andere sprongen hebben. Normaal wordt de AAA geloot, waarbij de figuren die de andere klassen niet hebben eruit gehaald worden en indien nodig bijgevuld worden met andere figuren. Je springt wel een compleet eigen wedstrijd binnen je eigen klasse. Ik vond het met het NKP wel leuk om juist ook te overleggen met andere teams in andere klassen wat zij zouden gaan doen. Je had toch geen last van concurrentie binnen de verschillende klassen. Maar je hebt nu ook geen zin om heel je strategie bloot te geven bij bepaalde sprongen. Tsja… maar je kunt ook altijd weer leren van een ander. Haha… keuzes!

Ondertussen ook een hoop gezelligheid gehad, het is een ontspannen wedstrijd. Er hangen geen nominaties aan vast en we hadden de tijd om elkaars sprongen te bekijken en bij te kletsen. We staan op dit moment op een 3e plek, maar we weten vrijwel zeker dat we deze af moeten staan aan een Duits team dat nog een sprong achterloopt. Zij waren namelijk wat later begonnen. Ach, je weet nog niet wat er allemaal kan gebeuren. Als je zelf maar je uiterste best doet en elkaar motiveert om scherp te blijven vliegen!

Morgen op het programma:

22-21

B-7-20

E-K-G-N

1-A-15

 

Fingers crossed en nu lekker slapen. Op naar de laatste vier sprongen!

 

 

Benieuwd naar de scores? http://nspace.co.za/intime/InTimeMeetDetails.aspx?CID=20&DBID=1069&MID=249&IT=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.