Een skydive suit kiezen

Bijna iedere static line leerling maakte zijn eerste static line sprongen in een blauwe overall die natuurlijk niet flatteus zat. Als je dan het A programma doorloopt kom je vanzelf op de formatie instructiesprongen uit die je in een huur/leen pak maakt. Dan komt het moment meestal dat je op zoek gaat naar je eigen pak. Wat voor suit is handig om aan te schaffen?

Tips voor je eerste skydive suit

Maar als je op zoek bent naar een pak kan ik je een paar tips geven:

  • Bedenk waar je interesse ligt voor de vrije val: FS of FF. Heb je al veel getunneld, dan kan het zijn dat je heel duidelijk weet wat je wil gaan doen. Je kunt dan een pak aanschaffen wat beter bij deze discipline past.
  • Informeer bij ervaren springers naar hun bevindingen over pakken.
  • Laat weten dat je een pak zoekt! Vaak ligt er nog wel bij iemand een pak in de kast te verstoffen en pas jij die prima!
  • Vaak switch je later weer naar een iets geavanceerder pak, wat ook behoorlijk wat meer kost, daarom is een start met een passende 2ehands echt een goede optie. Dan hoef je ook niet je moeder iedere keer te vragen als je vlekken in je pak hebt 😉
  • Kijk, als je weet wat je wil ook op de FB groepen waar materiaal te koop staat.
  • Speur op de websites van de producenten naar de specs van de pakken. Je hoeft geen competitie suit als je net 40 sprongen hebt 😉
  • Bedenk wat je budget is… een nieuw pak begint vanaf ongeveer €200,- en kan oplopen tot €900,-. Vaak zitten de extra kosten in de features die je extra op een pak zet of de keuze voor bepaalde materialen.
  • Inmiddels is bij fabrikanten en gebruikers veel meer bekend over de impac van materialen in vrije val.

Mijn ervaring met skydive pakken

Ik ben ook begonnen in een overall, een groene. Na een poos niet gesprongen, maar wel getunneld te hebben en zeker te weten dat ik FS leuk genoeg vond heb ik een pak besteld. Deze is opgemeten door een bekende die ervaring heeft met het merk (nog een tip!), zodat het pak goed zou zitten. Het zat ook als gegoten en ik heb er erg veel sprongen op gemaakt! Mijn andere pakken in de collectie zijn op dit moment 2 FS suits ( 1 voor bigways, die lekker opvalt en 1 nette), mijn oude FS suit droeg ik eerst met het teamfilmen. Inmiddels beschik ik ook over een “echt” videopak. De losse broek die ik draag tijdens het tandem video-en met het jasje zijn voor die werkzaamheden een fijne oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.