Dutch Mountain Trail – 7 summits Limburg

Na het afronden van het Pieterpad werd mij gelijk de vraag gesteld: en wat ga je nu lopen? Eerlijk gezegd, geen idee… al snel kwam de Dutch Mountain Trail in het vizier. Een tocht van zo’n 100 km, in zuid-Limburg. Een goede optie..

Plannen van de tocht

Dit maal was het niet nodig om de tocht in een keer te lopen. Dus is besloten een aantal etappes verspreid over een aantal weekenden te wandelen. De tocht is 100,7 km lang. Er zijn veel opties mogelijk, waar wij eigenlijk hadden bedacht deze in 3 delen te wandelen. 1×2 dagen en dan nog ergens een losse dag. Op dit moment hebben we er 1 etappe van goed 29 km opzitten, tot op de top van de Vaalserberg.

Het verloop van de tocht

Bekend terrein voor veel muziek liefhebbers

Een deel van de route is inmiddels gemarkeerd, dat is echt superfijn, want het scheelt je kijken in je boekje of op je telefoon. Ik had ook de gpx ingeladen in mijn Garmin, maar na 50 waypoints hield die het voor gezien. Gelukkig is een van ons zeer bekend in het gebied en konden we de Wilhelminaberg snel bedwingen. Dat is de berg bij waar die skihal op staat. Mooi uitzicht, ook over de bekende renbaan, die ons allen beter bekend is als het Pinkpop terrein. Paadje weer op en afdalen naar deel 2 van Kerkade, de langgerekte plaats, die eigenlijk uit losse dorpen bestaat. Het gebied is er zo groen, dat je niet doorhebt dat je in de stad loopt. De volgende klim kwam uit bij het spoor, ook wel het miljoenenlijstje genoemd. En toen konden we “illegaal” Duitsland inlopen, zonder controle in deze corona-tijd.

Zie jij welke sticker we gingen volgen?

Dutch Mountain Trail gaat ook door Duitsland

Dit deel van de route gaat voor een groot gedeelte door Duitsland, waar je net over de grens loopt. Gelukkig zijn we geen controles tegen gekomen en konden we langs de beek verder lopen. Je loopt een groot stuk door de weilanden, wat wel gaaf is. Het voelt wat minder gedirrigeerd.

Wandelen naar Vaals

het laatste stuk van de route loop je naar Vaals, tussen de weides door, maar over een beschut pad. Het leek wel een soort haag. Toen we terugreden naar onze overnachtingsplek, zag je de haag duidelijk liggen. Je loopt door de bossen de Schneeberg op, om via de golfbaan in het Duitse gedeelte van Vaals te komen. Voor veel wandelaars is dit het eindpunt van de eerste etappe. Wij hebben de Vaalserberg nog beklommen, om daar het eindpunt van etappe 1 af te tikken.

Vaalserberg bedwingen

De Vaalserberg ligt 322,4 meter boven NAP. Qua beklimming vonden we deze meevallen, je bent natuurlijk al op hoogte. We dwaalden wat door de bossen, op naar het wandelpad om de laatste meters af te leggen. Ik vond het leuk dat de route wat vrijer was op sommige punten en daardoor wat avontuurlijker aanvoelde.

Made it! Vaalserberg te voet!

Voor we het wisten stonden we boven. Plaatje van het hoogste punt en toen snel naar het terras om eindelijk die welverdiende Weizen te drinken. Want daar had ik al sinds mijn etappe van het Pieterpad dat ik een vosje tegenkwam in Duitsland zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.