Downsize: Sabre 2 – 97

Altijd leuk als je op een boogie bent en Hans van PD is er, koepelwisseltijd!

Wil je eens je reserve uitproberen zonder daadwerkelijk aan je reserve te gaan? Knoop er een optimum of PD reserve in en maak er wat sprongen mee. Het gaf mij inzicht en vertrouwen in het materiaal. Dat je weet waar je onder hangt. En als je ander materiaal zoekt, weet je wat er in je set zit.

Sabre 2 97

Anyway,  het was tijd om iets nieuws te proberen! Ik had positieve verhalen gehoord over de Sabre 2 97. Speels, vliegt steady en opent goed. Ja het is klein en radicaal. Maar als je current bent en de downsize was logisch voor mij. Op dit moment vlieg ik een Katana 107. Deze staat steiler dan de Sabre en is bovendien ook nog eens eliptisch.

De Sabre opent rustiger dan de Katana en is daarom (eigenlijk) ook erg geschikt voor cameravliegers. Mooi recht en een fijne sniffle. Omdat je die wings ook hebt is de kans groter dat je wind pakt tijdens de opening en de hoek omgaat.

Vliegen onder de Sabre 2 97

De chute vliegt heerlijk vind ik, lekker responsive, ook op het harnas meer dan goed te draaien. Ook voelde ik verschil in de celdruk, heerlijk om een vleugel boven je hoofd te hebben. Ja, ik voel dat verschil wel toen ik terug ging naar de Katana. Goede respons op de toggles en fijn op de risers. Wel wat zwaarder dan de Katana op de fronts, maar dat is ook logisch omdat de Sabre wat vlakker vliegt.

Danny vliegt de Sabre2 97
Danny vliegt de Sabre2 97

Land, pack en go!

Landen is een feestje, even zoeken naar de rear risers, maar als je wat ervaring hebt met het vliegen en landen onder een koepel in de vorm van swoopen kun je er meters mee over de grond heen vliegen! Ook een gewone landing kun je er prima mee maken, ja je kunt ‘m overal neerzetten!

Ik vind het een heerlijke koepel om te vliegen! Fantastisch! Ook de grotere maten van de Sabre 2 zijn super om te vliegen en kleiner is niet altijd beter. Vlieg iets wat bij je past, dan heb je daar het meeste plezier van!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.