Challenge 2: praat met een total stranger

Oké, niet superheftig ofzo.. geen fysieke uitdaging dit keer, maar wel iets anders doen dan normaal. The story:

Op een vrije middag liep ik door de stad heen en ik hoorde wat gitaargeluid terwijl ik langs liep. Een jonge gast zat gitaar te spelen en had een bordje met tekst voor zich met daarop een tekst die neerkwam op het volgende: een financiele bijdrage is fijn, maar ik ben ook blij met eten… Dat vond ik wel interessant, want normaal geef ik niet zomaar geld aan mensen, want ik weet niet wat ze ervan gaan kopen ( iets goeds of drank, peuken of drugs?). Daarom besloot ik naar de HEMA te gaan, die was in de buurt van waar ik was en heb een vegetarische salade gehaald. Vork erbij en terug naar die jongen. Ik zette het bij hem neer en begon in het Engels te praten ( de tekst op het bordje was in het Engels). Hij switchte gelijk naar het Nederlands en gaf aan dat hij enorm blij was. We hebben even gepraat over zijn situatie en dat hij enorm blij was met de vega salade. Een leuk moment om iemand blij te maken met zoiets kleins. Het gaf mij ook een goed gevoel iemand op een dergelijke manier te helpen.

Oh, en ik praat graag, dus het kan ook zijn dat ik in de trein in gesprek raak met iemand, zo leer je mensen kennen en ontdek je ook weer nieuwe zienswijzen.

De reden dat ik dit meer een challenge vond omdat ik normaal gesproken niet zomaar met iemand die op straat leeft in gesprek zou gaan. Maar de gedachte: het zijn ook mensen, je weet niet waarom ze op straat leven ( en het feit dat hij niet bezopen of stoned keek) hebben mij over de streep getrokken iets te regelen voor hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.