3x 60 = 3 nieuwe wereldrecords!

Hoe kun je zoveel mogelijk dames in een record geven? Door een gaatje in de het boek der regelementen te vinden. In de FAI ( volgens mij) onder 6.6 staat dat als er meerdere identieke records op dezelfde dag worden gelegd deze allemaal de boeken in mogen.

En daar is dus op ingezet!

Donderdag zijn we begonnen met de originele samenstelling om het eerste record te leggen. We zijn naar 18000 ft gegaan en we hadden genoeg tijd om deze 3 punten te leggen. De vreugde was erg groot om dit al gelijk weer op de eerste sprong te kunnen fixen. We hebben veel moeten wachten, omdat we na iedere sprong mensen wisselden om dus zoveel mogelijk mensen onderdeel te laten zijn van de records. Deze sprong was best spannend. Ik voelde namelijk pas nadat ik ging meekicken dat de dames achter mij ook bewogen. Dus naar punt 3 ook maar een kick gegeven.

Illona heeft haar plekkie afgestaan, ik ( met mijn lange armen) mocht in het figuur blijven.

Sprong 2 was ook een record. Deze bewoog behoorlijk. Dus aan komen vliegen, lekker meegevlogen en toen aangedockt op “het base beest”. En dan nog harder meevliegen, want het bewoog behoorlijk! Anyway deze keer voelde ik wel dat de meiden achter mij bewogen.

Op naar de 3e sprong om ook deze dames een fantastische sprong voor in de boeken te geven. Tsja.. de successtory loopt door. Ook zij hebben een record. Deze is donderdagavond confirmed.

De confirmation komt van 2 scheidsrechters die zicht op de DZ bevinden. Daarna gaan de video’s naar 2 externe scheidsrechters. Hierdoor kunnen we met minder kosten ( lees geen extra mensen in moeten vliegen) de sprongen maken en laten keuren.  Natuurlijk krijgen we her en der wat comments, want de separatie moet goed in beeld zijn. Echter hoeven niet alle sectoren tegelijk los te laten.

En nu gaan we voor een 59-way met 4 punten. Als we namelijk met meer zouden gaan, dan vergooien we het record van 3×60. Haha. Heerlijk. Recordlogica.

Ik ben benieuwd naar het nieuwe figuur. Dit zal waarschijnlijk een aanpassing zijn op de huidige sprong, maar dan met een extra punt. Fingers crossed voor hetzelfde feest als gisteren!

One thought on “3x 60 = 3 nieuwe wereldrecords!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.