Wachten op…

Het NKP FS4 is versprongen, 3 dagen tijd, 10 rondes. Vorig jaar nog in Single A, nu Dubbel A. Een klasse hoger, meer uitdaging vanwege de nieuwe blocks. Het ervaringsniveau in Blok43 is gestegen en na de winst van vorig jaar was het duidelijk dat we aan de slag moesten in de AA klasse. Dit voorjaar was een van onze teammaatjes nog op uitzending en we zijn daarom wat later begonnen met de outdoor training.

Maar inmiddels hebben we ruim 30 trainingssprongen gemaakt, onder andere op Paracentrum Teuge en Skydive ENPC. Wat dit seizoen moeilijk maakte was de wisseling in coaches. Eigenlijk is er een tekort aan coaches voor FS4 in Nederland, we hebben twee trainingen zonder coach gesprongen, dit is niet optimaal, maar we konden niet anders.

De NKP was tevens de wedstrijd voor de plaatsing voor de ESL. Hier mogen we naar toe in oktober, in Saar-Louis, Zuid-Duitsland. Ongekend veel zin in. De eerste internationale wedstrijd buiten.

Woensdag avond Team Captains Meet gehad waarbij we alle info en het belangrijkste.. de sprongen kregen. Gelijk uitlopen en daarna alle snacks eruit halen met de coach.

Wedstrijddag 1

Donderdag, 0630. De wekker gaat. Na een koude nacht tijd voor ontbijt, spieren opwarmen en uitlopen. De eerste sprong 7-14 is er een om duizelig van te worden. Donderdag hebben we 6 sprongen gemaakt. We hadden gehoopt om de 7e ook te doen, maar deze mochten we bewaren voor de vrijdag.

Inmiddels was het klassement wel redelijk bepaald. 4igami plek 1, Blok43 plek 2 en Mix plaats 3. Vasthouden en het gemiddelde op een net niveau houden.

Helaas hadden we een aantal slechte sprongen qua exits. Bij de 19 klapte ik eronder door, waarschijnlijk omdat er ergens anders in de formatie een knak was en deze energie er ergens uitkomt.. daar lag ik dus op mijn rug. Balen, want we moesten de 19 opnieuw opbouwen om de punten te krijgen. We hebben ook mooie sprongen gemaakt met dubbele cijfers, dus als het tempo er is en de exit vliegt.. dan kunnen we scoren!

Op zaterdag hebben we de laatste ronde versprongen, helaas met funnel tijdens de exit, maar daarna nog een paar mooie punten gelegd. De 1 draaide op een gegeven moment zeer strak, dus dat is er een om te onthouden!

Al met al mooie scores en we zijn met een zilveren medaille naar huis gegaan. Het gemiddeld is geëindigd op 7.9.

Nu gaan we ons voorbereiden op de ESL in Saar-Louis. Daar hebben we zin in, we springen dan onze 2e buitenwedstrijd van dit seizoen in de AA klasse. Kijken of we op een 8,5 gemiddeld uit kunnen komen!

Wil jij ons ook helpen om beter te scoren? Bijdrages in welke vorm dan ook zijn welkom, zoals teampakken, teamkleding, helmen, voeding of een bijdrage in de sprongen en reiskosten.

Neem contact op via onze FB https://www.facebook.com/skydiveblok43/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *