Foto Indoor Skydive Roosendaal

Het vuur aan de schenen leggen

ISR GP, het voelt als de seizoensafsluiting van een springjaar. Samen met zo’n 250 andere para’s gaan we nog een dag knallen. Niet buiten, maar warmpjes in de tunnel, de Indoor Skydive in Roosendaal.

Deze wedstrijd is nu voor de 6e keer gehouden, het is een open competitie, internationaal. Sinds 3 jaar is het NK indoor FS en FF DW2 eraan gekoppeld. Een mooi moment om de laatste stand van zaken te bepalen binnen de klasses die er zijn.

Het FS gedeelte is opgedeeld in 4 klasses:

  • Rookie: het instapniveau, met random sprongen
  • Single A, iets meer dan de rookie, want je krijgt er ook blocks bij. Dit zijn figuren met een start-inter-finish.
  • Double A meer technische blocks.
  • Triple A, de koningsklasse met alle randoms, blocks en slot-switchers. Hierdoor kan het zijn dat je een figuur eerst op je eigen plek vliegt en daarna op je B-slot, de plaats van je piece partner in de formatie. Meer figuren en meer om te onthouden.

Gezelligheid alom, een deel van Blok43 bleef al logeren, zodat ze me op tijd wakker konden maken. Om 6:30 zaten we aan het ontbijt, de basis voor de dag. Na de openingsceremonie hebben we een opwarmsprong bedacht en deze uitgelopen. Deze sprong dient ervoor dat we weten hoe hard de wind moet staan, zodat we niet de tunnel uitvliegen tijdens de wedstrijd.

Ronde een was een snelle ronde, we hebben een nette score neergezet van 17 punten. Na 2 rondes zie je het wedstrijdveld gevormd worden. Maar wisselingen zijn altijd nog mogelijk. Het bleek dat we in de open categorie geen kans maakten, maar in de NK wel/ niet/ wel/ niet op een podiumplek.

Zo vlogen we iedere keer een ronde, nadat we deze hadden uitgelopen en de moeilijkheden eruit hadden gehaald in overleg met onze coach, Sven. Zo kropen we iedere keer dichter bij de andere NL teams.

Ronde 8. Gelijkspel voor plek 2 en 3 voor de NK. Geen grapje..  jump-off. Een extra ronde om het beslissende punt te leggen. Puntje bij paaltje hebben we Shinobi het vuur aan de schenen gelegd, maar helaas met 2 busts (foutjes) het net af moeten leggen van ze. Een derde plaats in het eerste seizoen double A. Niet onverdienstelijk in dit speelveld.

Alle rondes kun je op het youtube kanaal van ISR bekijken.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=videoseries?list=PLiZVo4chrj-fYtZje3l9t866aqDbu_sPq]

Op naar 2017, we blijven in de AA klasse om beter te worden. Wedstrijden en trainingen moeten we nog vast gaan leggen. Zover we weten blijven we bij elkaar. Dus Shinobi-mannen, maak je borst maar nat!

Interesse om ons te steunen zodat wij nog beter kunnen worden? Stuur een berichtje en ik neem contact met je op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *