Blok 43 2on2

Blok 43 Indoor Skydive Training 2on2

De tweede wedstrijd van het seizoen nadert, de NKP is in augustus. We hebben de ambitie ook daar een goede score neer te zetten. Daarom zijn we weer indoor gaan trainen bij Indoor Skydive Roosendaal.

Het voordeel van indoor trainen is dat je geen gedoe hebt met parachutes, vouwen, exits uit vliegtuigen, funnels, weer enzovoorts… We hebben getraind op blocks, overgangen en de opbouw voor de randoms. Het tempo komt er langzaam in, maar ook met gevolg dat we soms wat slordiger vliegen.

Blok 43 2on2

2on2 coaching met Thunder

Iedere keer dat we trainen is Sven van Thunder erbij om ons te coachen. Een coach helpt je de figuren beter te begrijpen en ze juist neer te leggen. Sommige routes naar een ander figuur zijn nu eenmaal korter of handiger. De blocks hebben veel aandacht nodig. Omdat je allemaal een beweging inzet tijdens het block ( of bijna allemaal), is sync een belangrijk element. Cross-referentie met je piece-partner en meestal kun je met kleine beetjes input een block vliegen. Omdat we 2on2 in de tunnel vlogen hebben we meer gevoel gekregen hoe een block moet vliegen en wat je plaats is in een random figuur.

Dat heeft me gelukkig ook weer veel inzichten opgeleverd, waardoor block 21 beter vliegt en ook bij block 6 begint het duidelijk te worden waar ik nu echt naar toe moet. Ook je persoonlijke vliegskills worden aangepakt, vooral met block 7 mocht ik meer op mijn draaien letten. Bijna iedereen heeft in het begin van zijn skydive carrière de neiging om om zijn hoofd of knieën te draaien. Maar bij de meeste draaien wil je om het centrum van je lichaam draaien, en dat is.. je navel.

Weer veel geleerd en goed afgemat deze avond, op naar de volgende training. Ben je benieuwd wie Blok 43 allemaal zijn? Check onze Facebookpage Blok 43!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *